close

Tips bij het inrichten van je kantoor

Nu jij je eigen bedrijf bent gestart, is het tijd om na te denken over de inrichting van je kantoor. Jij hebt als eigenaar de taak om een verantwoorde werkplek te creëren voor jezelf en je medewerkers.

Ergonomische bureaustoelen
Een goede zithouding is belangrijk voor je gezondheid en die van je medewerkers. Een ergonomische bureaustoel is anders dan een gewone bureaustoel. De bewegingen van het lichaam worden namelijk door de stoel ondersteund. Daarnaast zorgt de stoel ervoor dat je lichaamshouding beter is. Hierdoor is het mogelijk om comfortabeler te zitten en is de kans op nek- en rugklachten kleiner.

Ergonomische laptopstandaards
Om verantwoord en gezond te kunnen werken, is het aan te raden om mobiele laptopstandaards aan te schaffen. Koop bijvoorbeeld Ergodirect.nl laptopstandaards zodat jij en je medewerkers geen last krijgen van nek- en schouderklachten. Het is aan te raden om je laptophouder te gebruiken in combinatie met een los toetsenbord. Hierdoor is het mogelijk om de hoogte van het beeldscherm naar wens in te stellen.

Ordenen
Het is verstandig om alles op kantoor goed te ordenen. Een rommelig kantoor zal de werkprestaties niet ten goede komen. Orden alles netjes in kasten en lades en probeer het bureau zo leeg mogelijk te houden. Hierdoor kunnen jij en je medewerkers zich helemaal focussen op het werk.

Verlichting
Het is relevant om te zorgen voor goede verlichting op kantoor. Een goede hoeveelheid licht zorgt er namelijk voor dat er fijner gewerkt kan worden. Medewerkers werken hierdoor efficiënter en zijn daardoor uiteindelijk ook productiever bezig. Als er weinig daglicht is, is het dus relevant om goed na te denken over de verlichtingsmogelijkheden.

Breng groen in
Grote planten zorgen ervoor dat er meer zuurstof is in de ruimte. Daarnaast geven planten en bloemen ook een fijne sfeer en zorgen ze voor gezelligheid.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page