• Print
close

Website als visitekaartje

Website meer dan een visitekaartje

Een website is meer dan een online visitekaartje

Een bedrijf zonder website vind je tegenwoordig vrijwel niet meer. Voor bezoekers en klanten is een website de ideale manier om meer informatie over jouw bedrijf, producten of diensten te vinden. Op veel websites is het bovendien mogelijk om direct producten te bestellen. Het is daarmee eigenlijk veel meer dan simpelweg een online visitekaartje. Een website geeft je de mogelijkheid om allerlei gegevens interactief weer te geven en is zeer belangrijk voor goede marketing. Een website heeft immers de potentie om veel nieuwe klanten aan te trekken en zelfs bij te dragen aan de omzet van je bedrijf.

Voorzie je bezoekers van concrete informatie

Zowel op een fysiek visitekaartje als op je website kun je de contactgegevens van je bedrijf mooi en in je eigen huisstijl laten zien. Het is daarbij meestal de bedoeling dat je bestaande en nieuwe klanten interesseert en aanzet tot actie. Maar een website kan meer voor het bedrijf betekenen. Directe communicatie met je klanten is daar een mooi voorbeeld van. Voorzie ze daarmee snel van informatie, om bij te dragen aan het positieve imago van je bedrijf. Zo wordt ook je website vanzelf een visitekaartje.

Een goede gebruikerservaring

Het is van groot belang je bezoekers van interessante informatie te voorzien. Dat kan zijn in de vorm van een aantrekkelijk overzicht van je producten of diensten, maar ook goede teksten die je bezoekers bijvoorbeeld kunnen inspireren. Daarnaast wil je met een website nieuwe klanten aantrekken, die je anders niet bereikt zou hebben. Dit kun je doen door bijvoorbeeld advertentiecampagnes of de inhoud van je site te optimaliseren voor zoekmachines. Zo zal je website beter gaan ranken. Daarnaast is het belangrijk dat je website veilig is en snel laadt, zodat bezoekers niet afhaken, omdat de website te lang op zich laat wachten.

Het ontwerp en de functionaliteit

Net als bij een traditioneel visitekaartje, is het belangrijk dat ook je online visitekaartje er goed en herkenbaar uitziet. Bovendien moet een website gebruikersvriendelijk zijn. Overzichtelijkheid speelt daarbij een grote rol. Contactgegevens moeten bijvoorbeeld snel te vinden zijn en je producten en diensten goed beschreven. Zorg er ook voor dat je site dezelfde kleuren, lettertypes en logo’s gebruikt als je bedrijf. Zo herkennen mensen direct jouw huisstijl. Dat zorgt voor meer klantenbinding.

Je website als verkoopkanaal

Wil je je website gaan inzetten als meer dan een online visitekaartje en ook producten online aanbieden? Dan kan het interessant zijn om je website professioneel te laten ontwerpen en bouwen. Een onlinemarketingspecialist kan je helpen om je website in te zetten en te optimaliseren als verkoopkanaal, zodat je website een positieve bijdrage zal leveren aan je omzetdoelstellingen. De website wordt daardoor meer dan alleen een bron van informatie voor de bezoekers.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page