• Print
close

Zakelijk e-mailadres

Zakelijk e-mailadres

Eigen bedrijf? Kies voor een zakelijk e-mailadres

Wanneer je voor de eerste keer als zzp’er of startend ondernemer aan de slag gaat, kom je ongetwijfeld voor heel wat vragen te staan. Een van deze vragen is op welke manier en vanuit welk e-mailadres je de klanten of prospects gaat mailen. Omdat je natuurlijk snel je eerste opdrachten wilt gaan uitvoeren, kan de verleiding groot zijn om dit vanuit je privéadres te doen. Weersta echter deze verleiding, want een zakelijk e-mailadres biedt veel voordelen. Ook kom je als bedrijf een stuk professioneler over wanneer je het direct zakelijk aanpakt.

Zakelijk en privé gescheiden houden

Het hebben van een zakelijk e-mailadres is niet verplicht. Maar wanneer je een bedrijf hebt, is het wel verstandig om je werk en privéaangelegenheden zoveel mogelijk gescheiden te houden. Voor je zakelijke communicatie maak je daarbij dan het beste gebruik van een zakelijk e-mailadres, net zoals je voor de financiële zaken ook een zakelijke bankrekening gebruikt. Op deze manier blijft goed duidelijk wat je voor je bedrijf doet en wat privé is.

Voordelen van een zakelijk e-mailadres

Los van het feit dat je met een zakelijk e-mailadres privé en werk gemakkelijk kunt scheiden, heeft een zakelijk e-mailadres nog meer voordelen. Ten eerste geeft het je bedrijf een professionele uitstraling. Je zakelijke e-mailadres is dan gekoppeld aan je website, zodat deze allebei dezelfde domeinnaam hebben. Het is ook mogelijk om meerdere zakelijke e-mailadressen aan te maken. Voor klanten is het in ieder geval meteen duidelijk met wie en met welk bedrijf ze zaken doen. Ten tweede geeft een zakelijk e-mailadres veel meer overzicht en houdt het je mails gescheiden. Zo filter je bijvoorbeeld sneller belangrijke mails of offerteaanvragen tussen allerlei onbelangrijke mail.

Zakelijk e-mailadres eenvoudig aan te maken

Als je al een zakelijke website of domeinnaam hebt, dan kun je hier gemakkelijk een of meerdere zakelijke e-mailadressen aan koppelen. Als je nog geen eigen website of domeinnaam hebt, dan vraag je er eenvoudig een aan bij een hostingbedrijf. Daar kun je voor weinig geld een domeinnaam aanvragen en er een e-mailadres aan koppelen. Eventueel is het ook mogelijk om op je domeinnaam een website te plaatsen. Hiervoor heb je een hostingpakket nodig. Je hoeft overigens niet steeds via webmail of de site van je provider in te loggen. Je kan je zakelijke e-mailadres namelijk eenvoudig koppelen aan het e-mailprogramma dat je al gebruikt.

Zakelijke e-mail koppelen aan privé-inbox

Wanneer je een zakelijk e-mailadres hebt, dan koppel je dat eenvoudig aan je bestaande e-mailprogramma. Als je dan een nieuwe mail opstelt, verschijnt er een menu waarin je kiest vanaf welk e-mailadres je de mail wilt versturen. Zowel in Gmail als bij Hotmail (Live) kun je dit instellen. Gebruik je een mailprogramma zoals Outlook, dan is deze optie ook in te stellen. Op deze manier houd je zakelijk en privé gescheiden.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page